TELEFONTID
Hverdage 8.00-9.00
60 66 87 94

Hvordan behandler jeg?

Når du kommer til behandling i klinikken behandler jeg dig som en helhed.
Derfor bruger jeg altid mindst to eller tre forskellige behandlingsformer i hver behandling, så vi får behandlet symptomer og årsag fra flere forskellige vinkler, alt sammen for at nå hurtigst og bedst i mål.

Behandlinger hos mig

Akupunktur

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). TCM er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måder adskiller sig fra den vestlige terminologi.

Akupunktur betyder behandling med nåle og er en afbalanceret behandling. Dermed behandles hele kroppen/mennesket og ikke blot de enkelte symptomer. Hensigten med akupunktur er at skabe balance mellem Yin og Yang samt sørge for, at livsenergien Qi kan flyde frit og i de rigtige retninger i kroppens energibaner, meridianer. Ubalance eller blokering i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Ved akupunkturbehandling indføres tynde sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på kroppen.

Der findes flere akupunkturmetoder udover nålene. Cupping/Guasha, Moxa og Auricoluterapi (punkter i ørerne)

Benyttes ved

SMERTER
Alle former for smerter
Smerter I led og muskler
Hovepine/migræne
Rygsmerter/iskias
Menstruationssmerter
Frossen skulder
Tennis- og golfalbue

LIDELSER
Allergier
Astma samt bronkitis, hæshed samt hoste
Mave- og tarmlidelser, f.eks. tyktarmsbetændelse, mavesår, mavekatar, forstoppelse, diarre samt oppustethed
Eksem, uren hud samt kløe
Hormonelle forstyrrelser, f.eks. menstruationsproblemer samt overgangsalder
Psykisk samt alment helbred herunder træthed, stress, depression, angst, søvnproblemer samt svedeture

BETÆNDELSER
Bihulebetændelse

CUPPING/GUASHA

Hvad er guasha?

Gua Sha er en traditionel østasiatisk teknik, der går ud på at skrabe huden med et redskab for at fjerne spændinger, smerter og affaldsstoffer. Behandlingsformen benyttes ved både akutte og kroniske lidelser, og har stor positiv effekt på smerteproblematikker og luftvejslidelser.

Gua Sha kan effektivt kombineres med akupunktur.

Gua Sha er en traditionel østasiatisk teknik, der går ud på at skrabe huden med et redskab for at fjerne spændinger, smerter og affaldsstoffer. Behandlingsformen benyttes ved både akutte og kroniske lidelser, og har stor positiv effekt på smerteproblematikker og luftvejslidelser.

Gua Sha kan effektivt kombineres med akupunktur.

Hvad er cupping?

Cupping terapi er en del af TCM, den traditionelle kinesiske medicin, og er en behandlingsform som har eksisteret i flere tusinder af år. Den har været meget udbredt i stort set hele verden og cupping er flere gange i historien benævnt som ‘et middel mod enhver sygdom’.

Op gennem tiden fik den medicinske behandling dog mere fokus på videnskaben, og i midten af 1800-tallet kom cupping sammen med andre alternative behandlingsmetoder i konflikt med det biomedicinske paradigme, der bevægede sig væk fra den holistiske tankegang.

Cupping er heldigvis en behandlingsform den vestlige befolkning igen har fået øjnene op for, forståeligt nok, da den er enorm effektiv!

Hvorfor er cupping effektivt?

Hvor almindelig massage presser muskler og væv sammen, virker cupping helt modsat ved at danne et undertryk der tvinger blodet ud i kapillærerne. Dette gør at blodcirkulationen til et bestemt område stimuleres. Cupping afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer, samt frigør muskelspændinger og stagnationer i bindevævet. Suget der skabes via undertrykket når helt ned i dybden af musklerne og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer og spændinger.

Der findes overordnet to former for cupping, nemlig dry og wet cupping.

Wet cupping er en metode hvor der laves et lille snit i huden inden cuppen påsættes. Pga undertrykket vil der komme blod ud i koppen. Denne behandlingsform er forbudt her i Danmark.

Den behandlingsform der benyttes herhjemme er dry cupping, indenfor denne gren findes forskellige typer. De former jeg gør brug af i klinikken er:

STILL cupping, hvor kopperne placeres på forskellige akupunktur- eller smertepunkter på kroppen.

MOVING cupping, hvor kopperne bevæges langs meridianer, eller områder med spændinger.

FLASH cupping, hvor kopperne gentagne gang påsættes og fjernes hurtigt igen.

Benyttes ved

SMERTER
· Forskellige former for smerter
· Smerter og uro i benene
· Hovedpine

LIDELSER
· Psykiske lidelser
· Gigt
· Migræne
· Fordøjelsesproblemer
· Lungelidelser
· Traumer på led, muskler og væv
· Menstruationsubalancer

ANDET
. Træthed
· Væskeophobninger
· Behandling af ar
· Dårligt immunforsvar

Gavnlige effekter af cupping/guash

STIMULERING
· Stimulerer og styrker vores immunsystem
· Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led og muskler
· Bringer blod og varme til et berørt organ

HUDPLEJE
· Reducerer rødme og hævelse
· Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet
· Øger udrensning

OSCILLATIONS-
AKUPUNKTUR

Hvad er occilations-
akupunktur?

Oscillation betyder svingninger og behandlingen er udviklet af den tyske Prof. Dr. Harald Gumbiller.

Kort fortalt er Oscillationsakupunktur 5 nåle der sættes i:

Yin-tang (mellem øjenbrynene)

Thalamus/nedre Lunge i NADA (i hvert øre).

Epifysen (i hvert øre).

Disse punkter har forskellige virkeområder:

Direkte forbindelse til porten til bevidstheden, beroliger Shen/sjælen, gavner næsen, gavner immunforsvaret og lungerne, “giver slip,” åbner sanseorganerne, påvirker nervus vagus, uddriver allergen, hjælper med at gribe “qi” og “uddrive Vind,” gavner hovedet og øjnene.

En ledning forbinder Thalamus-punkterne og selve behandlingen varer 20-25 min. men der afsættes ialt 60 min. til at stille diagnose. Der gives ca. 4 behandlinger med 2-3 ugers interval. Behandlingerne gives gerne om efteråret – altså nu! I kinesisk medicin er efteråret Lungernes tidspunkt.

Hvorfor virker occilations-
akupunktur?

Rigtig mange – faktisk en fjerdedel af alle i Vesten lider af en eller anden form for allergi. Hvis allergien er udløst af et chok eller traume (det kan være et gammelt chok eller traume, som ikke huskes med bevidstheden, men i kroppen), kan denne behandling både virke på allergi og angst pga. punkternes kombination og ledningen, som giver svingningerne.

I bund og grund er det en meget simpel behandling med stor effekt – og har ofte effekt nu og her.

Jeg vil meget gerne afhjælpe dine gener.

Benyttes ved

ALLERGI
· Høfeber/pollenallergi
· Støvallergi
· Fødevareintolerancer
· Husdyr-allergi mm.

ANGST

FYSIURGISK MASSAGE

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en massageform, hvor massøren arbejder dybt i væv og muskulatur. Massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, hvilket stiller krav til massørens viden omkring musklernes udspring, tilhæftning, funktion samt tilstand. I modsætning til en kosmetisk massage (overfladisk massage) bliver muskulaturen gennemarbejdet og eventuelle skader kan afhjælpes.

En fysiurgisk massage udføres ved hjælp af forskellige massageteknikker, der gør det muligt for massøren at tilpasse den fysiurgiske massage til den enkelte klient og eventuelle problemer. Massageformen afspænder og giver ro, giver en bedre blodgennemstrømning, og udskiller affaldsstoffer, anvendes forebyggende mod skader, afhjælper muskulære problemer og ikke mindst giver den en øget kropsbevidsthed.

Benyttes ved

STRESS OG SPÆNDINGER
· Modvirker stress
· Fjerner spændinger
· Lindre spændingshovedpiner
· Nedbryder affaldsstoffer

TIMULERING OG SMIDIGHED
· Stimulerer blodcirkulationen, nerve- og lymfesystemet
· Smidiggør muskler og led

Laser-behandling

Hvad er laserbehandling?

Laserbehandling bruger specifikke bølgelængder af lys (synligt rødt lys eller nær-infrarødt lys) til at skabe terapeutiske effekter. Disse effekter omfatter hurtigere sårheling, smertelindring, forbedret blodcirkulation og formindsket hævelse.

Hvordan foregår en laserbehandling?

Laserbehandling er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen, trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vender tilbage til sin normaltilstand, så funktionen i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.

Effekt af laserbehandling på celleniveau

Under laserbehandling påvirker det infrarøde laserlys kroppens væv på celleniveau. Cellestofskiftet øges, og dermed forbedres transport af næringsstoffer gennem cellemembranen. Dette igangsætter en øget produktion af cellulær energi (ATP), der fører til en kaskade af positive virkninger, der øger cellernes og dermed vævets sundhed.

Laserbehandling bruges ofte med andre former for terapi, herunder kiropraktik, fysioterapi, massage, elektroterapi og efter operation. Andre behandlingsformer kan bruges sammen med laserbehandling til at øge effekten af behandlingen.

Du vil ofte kunne føle en bedring (normalt smertereduktion) allerede efter den første behandling. Nogle gange vil der ikke kunne registreres en bedring ved de første behandlinger. Dette betyder ikke, at der ikke sker noget. Hver behandling er kumulativ, og i nogle tilfælde ses resultater derfor først efter 3 eller 4 behandlinger.

Hvor mange behandlinger der skal til afhænger af hvilken tilstand, der behandles. For nogle akutte tilstande vil 1-6 behandlinger være tilstrækkeligt. Tilfælde af en mere kronisk karakter kræver måske 10-15 (eller flere) behandlinger. Nogle tilfælde, som f.eks. alvorlig artritis (ledbetændelse), kan kræve løbende periodiske behandlinger for at kontrollere smerter.

Frekvensen af behandlinger afhænger igen af hvad der behandles: Akutte tilstande kan behandles dagligt, især hvis de er ledsaget af betydelige smerter. Mere kroniske problemer responderer bedre, når behandling gives 2 til 3 gange om ugen, aftagende til en gang hver uge eller hveranden uge afhængig af den opnåede effekt.

​Der er tusindvis af publicerede undersøgelser, der viser den kliniske effekt af laserbehandling.

Blandt disse er der mere end hundrede strengt kontrollerede, videnskabelige undersøgelser, der dokumenterer virkningen af laser på mange sygdomstilstande.

Hver behandling tager normalt imellem 3 til 9 minutter, afhængig af størrelsen af det område, der behandles.

Behandlingen er ikke ubehagelig. Ofte mærker man intet. Lejlighedsvis føles en mild, lindrende varme eller prikken. Områder med smerte eller betændelse kan kortvarigt efter en behandling være mere følsom, inden smertereduktion indtræder.

Udbytte af laserbehandling

​Det er bevist, at laserbehandling stimulerer vækst og heling af væv i kroppen. Laseren accelererer helingsprocessen og mindsker betændelsestilstande, smerte og arvævsdannelse. Klasse IV laserbehandling kan give rigtigt gode resultater i behandlingen af kronisk smerte.

Benyttes ved

SMERTER
· Ryg, skulder, nakke og knæ -smerter
· Ledsmerter (f.eks. slidgigt)
· Tennis og golf -albue
· Musearm

SKADER
· Muskelskader (f.eks. sportsskader)
· Seneskader
· Forstuvninger
· Belastningsskader

BETÆNDELSER
· Seneskedehindebetændelse
· Skinnebensbetændelse

ANDET
· Hævelser og blodansamlinger
· Irriteret brusk på indersiden af knæskallen
· Hælspore
· Væskeophobning

Auriculo/Øreakupunktur

Hvad er Auriculo?

Øreakupunktur er et microsystem, hvor øret anvendes til at behandle ubalancer i kroppen. Øreakupunktur anses for at være yderst effektiv til fjernelse af smerter. Derudover benytter jeg denne behandlingsform ift følelsesmæssige problemer, hormonelle ubalancer, afhængighedsproblematikker og allergier. Jeg benytter typisk øreakupunktur i kombination med kropsakupunktur for at forstærke effekten af den givne behandling.

KONTAKT